Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост, гр. Добрич е сред одобрените за финансиране училища по програма „Еразъм+“, сектор „Професионално образование и обучение“.

„По-уверени в професията чрез европейска практика“ – проект по програма „Еразъм+“ ще се реализира в Сицилия, Италия от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост, гр. Добрич.

  Изпълнението на проекта е обусловено от предизвикателствата, които училището среща във връзка с бъдещата професионална реализация на учениците, тяхната чуждоезикова подготовка и интеркултурни умения, развитието на международното сътрудничество на училището. Знания и умения в Италия ще натрупат 22-ма  ученици от специалностите „Автотранспортна техника“, „Фризьорство“ и „ Модист“.

   Практиката ще се проведе през месец април 2024 г. в гр. Барчелона Поцо ди Гото, Италия. Учениците ще се обучават в автосервизи, които обслужват всички видове моторни превозни средства, в т.ч. и електрически автомобили; модни студиа, които реализират в цял свят своите колекции за специални поводи; утвърдени фризьорски студиа, като сред тях има такива, които отговарят за прическите на Мис Италия – Свят.